Spatadertherapie Brabant

Hoe waardevol je benen zijn, merk je pas als je klachten krijgt...

Spatadertherapie

Spatadertherapie

Spatadertherapie is een vorm van massage die is gericht op het verminderen van klachten als gevolg van spataderen. Naast deze massage worden oefeningen geven, krijg je leefstijlregels en ontvang je tips en adviezen voor het dagelijks leven. Gedurende een periode van vijf tot zes weken word je iedere week gemasseerd. Voelt de cliënt na die vijf weken geen verschil (vaak komt dat bij de 4e keer) dan kan er iets anders aan de hand zijn en heeft verder behandelen geen zin.
Daarna - afhankelijk van de afname en ernst van de klachten - wordt de massage afgebouwd naar uiteindelijk eenmaal in de maand tot zes weken.


Het schema is gewoonlijk als volgt:

  • 5 behandelingen iedere week
  • 3 behandelingen om de 2 weken
  • 3 behandelingen om de 3 weken
  • 1 behandeling om de 4 - 6 weken

Intake
De eerste keer dat je komt zal er een intake plaatsvinden. Dit is nodig om een goed beeld te krijgen van je gezondheid en leefwijze. Ook zullen je benen en de spataderen worden bekeken. Soms zal je naar aanleiding van het onderzoek naar je huisarts worden gestuurd. Maar meestal kan er na de intake direct een behandeling plaatsvinden. Om door mij behandeld te worden heb je geen verwijzing nodig. Ik stel het echter wel op prijs dat je je huisarts op de hoogte brengt van de behandeling. Als je dit fijn vindt kan ik een kort verslag maken die afgegeven kan worden bij de huisarts.


Meenemen:
Neemt u mee 2 grote handdoeken en 2 ruwe (aan de lucht gedroogde) gastendoeken of washandjes. Sommige mensen vinden het fijn om teenslippers te dragen bij het lopen van de tafel naar de stoel en andersom. 


Contra-indicaties Spatadertherapie

Soms is het beter om spataderen niet te laten behandelen. Bijvoorbeeld bij trombose, bepaalde hartklachten en bij kanker. Twijfel je of Spatadertherapie in jouw geval risicovol is? Raadpleeg dan eerst je arts of verloskundige.


Spatadertherapie en zwangerschap

Spatadertherapie is erg geschikt voor behandeling van spataderen tijdens de zwangerschap. Het behandelschema is bij zwangeren anders. 

Lees HIER verder over Spatadertherapie tijdens de zwangerschap.


Cosmetisch effect

Cosmetisch gezien worden aderen gewoonlijk minder zichtbaar doordat er door de massage minder druk op de vaten komt te staan. Ze stulpen hierdoor vaak minder uit en worden minder bol. Doordat de huid verstevigd en beter doorbloed raakt helpt dit mee aan het minder zichtbaar worden. Dit is een gunstig bijeffect van de massage, maar echter nooit het eerste doel.


Wil je een afspraak maken voor Spatadertherapie of heb je een vraag? Bel naar 06-17458103 of maak gebruik van het CONTACTFORMULIER.