Spatadertherapie Brabant

Hoe waardevol je benen zijn, merk je pas als je klachten krijgt...

Voetreflextherapie (Breda)

Voetreflexmassage 

De voeten zijn kleine kaarten waarop zich reflexpunten van organen en lichaamsdelen bevinden. Met voetreflex behandel je de gehele mens via de voeten. Als iemand ziek of uit balans is dan raken de energiebanen geblokkeerd. Met voetreflextherapie zorg je dat de blokkades opgeruimd worden en dat de energie weer gaat stromen. Hierdoor wordt het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt.


Wat is het verschil tussen een voetreflexbehandeling en een voetmassage?

Een voetreflextherapie onderscheidt zich sterk van een voetmassage. Bij massage gebruik je veel strijkende bewegingen. Bij voetreflexmassage is dit niet het geval. Met de duim of wijsvinger geef je impulsen op reflexpunten die verbonden zijn met een bepaald orgaan of lichaamsdeel. Strijkende bewegingen komen wel voor, maar deze zijn vooral bedoeld als ontspanningstechniek.


Doet het pijn?

Soms zijn er pijnlijke plekken op de voet. Dit wijst er meestal op dat er een energiebaan geblokkeerd is. 


Wat kun je merken na de behandeling?

Sommige mensen voelen direct effect en sommigen voelen in eerste instantie niets bijzonders. Mensen zijn vaak erg ontspannen na een behandeling. Het effect kan ook zijn dat iemand zich vrolijker of daadkrachtiger voelt. Of dat een klacht is afgenomen. Dat iemand beter gaat slapen. Moeheid na de behandeling kan optreden als teken dat het lichaam zich ontdoet van afvalstoffen.


Contra-indicaties

Raadpleeg bij twijfel altijd een arts! 

Wij mogen geen diagnose stellen, ook kunnen wij niet beloven dat een bepaalde ziekte genezen kan worden.


Wij mogen niet behandelen in de volgende gevallen:
- gebruik van alcohol en drugs

- open wonden, kapotte huid, ontstoken plekken of zwellingen

- besmettelijke huidziekten zoals steenpuisten, wondroos

- trombose

- koorts/ ziekte / uitputting

- zwangerschap

- kanker

Eet niet vlak van te voren een maaltijd en hou de maaltijd licht. Trek gemakkelijk zittende kleding aan. Het is handig als je broekspijpen een stuk omhoog kunnen, zodat de onderbenen ook meegenomen kunnen worden in de behandeling. Schoenen en sokken gaan uit. Zorg voor frisse voeten. 


Afspraak?

Bel voor het maken van een afspraak 06-17458103 of maak gebruik van het contactformulier